III. BÖLCS DIÁKOK - ORSZÁGOS SZINTŰ VETÉLKEDŐ
VERSENYFELHÍVÁS


 
A Communitas Alapítvány, a Magyaroktatás.ro, a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet és a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet 2012. november – 2013. augusztus között szervezi meg a III. Bölcs diákok - országos szintű vetélkedőt, melynek célja a tanulók olvasási készségeinek a fejlesztése, valamint az, hogy a diákok felismerjék az egyes tudományok területéről származó információk közötti összefüggéseket.

Az interdiszciplináris vetélkedőre 4–5 fős csapatok (három–négy IX–XII. osztályos diák és egy tanár) jelentkezését várjuk.

Jelentkezni 2012. november 9-ig, elektronikus formában lehet a Magyaroktatás.ro honlapján. Az esetlegesen hibásan beírt vagy a verseny folyamán megváltozott adatok javítására kizárólag a csapatot irányító tanár írásban történő jelzése alapján kerülhet sor.


BENEVEZÉSI DÍJ: nincs.

A VETÉLKEDŐ ESEMÉNYNAPTÁRA:
A verseny 3+1 fordulóból áll:
 
Első forduló: 2012. november 19 – 2012. december 21.
Második forduló: 2013. január 14 – 2013. február 17.
Harmadik forduló: 2013. február 18 – 2013. március 17.
Az 1–3. forduló összesített eredményeinek közzététele: 2013. április 15.
Negyedik (döntő) forduló: 2013. július 29 – 2013. augusztus 3.
 
A mindenkori új feladatlapot, illetve a korábbi forduló feladatlapjához tartozó javítókulcsot minden forduló kezdő napján 10 órakor tesszük közzé a Magyaroktatás.ro (www.magyaroktatas.ro) és a Communitas Alapítvány (www.communitas.ro) honlapján.

A megoldásokat legkésőbb a forduló utolsó napján kérjük elküldeni elektronikus formában a Magyaroktatás.ro e-mail címére, illetve nyomtatott formában postázni a Communitas Alapítvány címére (400489 Cluj Napoca, Str. Republicii, Nr. 60). A későbben elküldött/postázott megoldásokat nem fogadjuk el. (Javasoljuk, hogy a leveleket ajánlva postázzák, így – amennyiben valamely küldemény nem jut el hozzánk – igazolni tudják, hogy ez a postahivatal hibája.)

FIGYELEM! A verseny korábbi feladatlapjai megtekinthetők a Magyaroktatás.ro és a Communitas Alapítvány honlapján.
 
 
 
DÍJAK:
A Communitas Alapítvány és az Apáthy István Egyesület jóvoltából az 1–3. forduló összesített eredményei alapján kiválasztott legjobb 8 csapat egyhetes, ingyenes nyári táborozásban részesül. A táborozás helyszíne: Szenéte (Hargita megye), az Apáthy István Egyesület háza. A táborozás során a résztvevők nemcsak tudásukat mérik majd össze, hanem alkalmuk nyílik egymás, illetve a környék megismerésére is, valamint számtalan élményben lesz majd részük. A döntő forduló több meglepetés-díjat tartogat a versenyzők számára. 

KAPCSOLAT: 
E-mail: magyaroktatas@magyaroktatas.ro, communitas@rmdsz.ro
Telefon: 0740-038.015 (Mihályfalvi Katalin), 0749-052.046 (Katona Hajnal), 0264-594 570 (Communitas Alapítvány) 
Postacím: Fundatia Communitas, 400489 Cluj-Napoca, str. Republicii nr. 60. (A borítékra kérjük ráírni: BÖD – Országos szintű vetélkedő középiskolások számára.)
 
Esetleges kérdéseiket a következő címre várjuk: magyaroktatas@magyaroktatas.ro 
 
 
MINDEN CSAPATNAK SOK SIKERT, 
EREDMÉNYES EGYÜTTMŰKÖDÉST KÍVÁNUNK!