Hírek

A 33. OTDK-n díjazták a BBTE Kommunikáció szak hallgatóit

A Budapesten megszervezett XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia OTDK, Társadalomtudományi Szekciójának, Média- és kommunikációtudományi tagozataiban díjban részesültek a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció és közkapcsolatok szak hallgatói:     Benedek Bernadett I. díj     Salló Krisztina I. díj     Gazda Emese különdíj     Gratulálunk!

tovább...
 • 2017-04-13

A BBTE áprilisban szervezi meg középsikolásoknak szóló előadásait és foglalkozásait

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem 2017. április 3-8. között szervezi meg középiskolásoknak szóló előadásait és foglalkozásait. A Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet magyar tagozatának programkínálata a 2017. április 3. és 8. közötti időszakra elérhető itt.

tovább...
 • 2017-02-20

Felvételi! BBTE Kommunikáció szakkollégium

A BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézetének magyar tagozata szakkollégiumi felvételit hirdet! Az egyetemi oktatás gyakorlat-orientált képzésének támogatására kíván megoldást kínálni a BBTE Kommunikáció szakkollégium, amelynek küldetése, hogy a téma iránt érdeklődők számára egy olyan környezetet teremtsen, amelyben az egyetemi hallgatók a tanárok és gyakorlati szakemberek segítségével gyakorlati kihívásokkal találkozhatnak. A szakkollégium célkitűzése: a kampány- és a reklámkommunikációs tevékenységek vizsgálata és tervezése külső partnerek segítségével. A kampányok célcsoportjainak, céljainak és elvárt eredményeinek megfogalmazása. A Kommunikáció és közkapcsolatok szak tantárgyainak keretében elsajátított ismeretek gyakorlatba ültetése, mint a rendezvényszervezés, közgazdasági alapismeretek, tömegkommunikáció, közkapcsolatok alapjai, médiaterv, reklámkommunikáció, reklámnyelv stb. A szakkollégium tevékenységei szakmai tervek (promoválási tervek és arculati tervek) létrehozására összpontosítanak. A munkafolyamat a brief átvétele, a piac- és környezetelemzés, anyagok gyűjtése és feldolgozása, terv-javaslat elkészítése majd kidolgozása és értékelése. A vállalt projekt tervek megrendelésre készülnek, reális piaci non-profit szereplők kérései és igényei szerint. A 2017-es év projektjei: Kommunikációs és marketing szakmai gyakorlat a Bere a la Cluj-nál                                                  Tematikus kampányterv készítés a Bosch Románia megbízásából                                          Kommunikációs szakmai gyakorlat a Korzo Egyesületnél                                           Tematikus kampányterv készítés a Yardi Románia megbízásából                                            Kutatóműhely: egyéni-csoportos kutatás megvalósítása a média- és kommunikációtudományok területén; tudományos szövegszerkesztés elsajátítása (felkészülés az ETDK-ra, államvizsgára) (Koordinátor: Vincze Hanna Orsolya) A tevékenységek menete: három előre meghirdetett találkozás (briefek meghirdetése/cégek bemutatkozás – monitoring – projektek kiértékelése) A szakkollégiumba jelentkezés előnyei: egyéni tutoriális képzés, szakmai kapcsolatépítési lehetőségek, gyakorlati ismeretek elsajátítása, a munkaerőpiacon való elhelyezkedés lehetőségének növelése. Elvárások: részvétel a vállalt tevékenységekben, a brief szerint, illetve a félév végén szakmai beszámoló benyújtása (július 15-ig). Pályázók köre: a BBTE első-, másod- és harmadéves kommunikáció szakos diákjai. A pályázati anyag tartalma: motivációs level, EuroPass típusú szakmai önéletrajz. Pályázat benyújtásának határideje: 2017. 02. 19. Helyek száma: 15 fő. Kapcsolattartó: Makkai Júlia Anna, makkai.julia@fspac.ro   *A pályázat benyújtásának módja elektronikus, a pályázati anyagot a kapcsolattartó címére várjuk. A motivációs levélben megkell jelölni, hogy melyik szervezettel kívántok együttműködni.

tovább...
 • 2017-02-13

BBTE Interdiszciplináris tehetségfórum: Konferencia, ahol a legjobb előadót díjazzák

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézettel közösen 2017. március 10–11. között BBTE Interdiszciplináris Tehetségfórum elnevezésű műhelykonferenciát szervez. A konferencia helyszíne a Babeş–Bolyai Tudományegyetem főépülete. A rendezvény szervező partnere a Kolozsvári Magyar Diákszövetség. A konferencia célja a tudományos kutatási eredmények interdiszciplináris és közérthető bemutatásának gyakorlása, az előadói készségek fejlesztése, a BBTE keretében történő tehetséggondozási tevékenységek eredményeinek bemutatása, illetve a különböző szakterületek hallgatói közti párbeszéd megteremtése. A rendezvényre a 2016. őszén megrendezett kommunikációs képzésen résztvevő hallgatókon kívül várjuk más tehetséges egyetemi és mesteris hallgatók, KMEI vagy BBTE szakkollégisták jelentkezését is. A meghívott előadók plenáris előadását követően a rendezvény műhely-tevékenységekkel folytatódik. A résztvevő hallgatók kutatási területükön rövid vitaindító előadásokat mutatnak be, melyet hosszabb moderált beszélgetés/vita követ az adott témában. A a munka több párhuzamos műhelyben folyik, melyekben különböző szakterületű hallgatók vesznek részt az előzetes beosztás alapján. A műhelyekben díjakat is kiosztunk a legjobb előadónak, illetve a legjobb, legaktívabb résztvevőnek is. A díjak odaítélésében a háromtagú zsűri, illetve a közönség szavazata is számít. A konferenciára jelentkezni előadóként, vagy résztvevőként az atom.ubbcluj.ro/itf oldalon lehet 2017. február 26-ig. Jelentkezéskor az előadások rövid kivonatát kérjük szöveges formátumban feltölteni. A kivonatokat a rendezvény weblapján publikáljuk. Túljelentkezés esetén a szervezők a beküldött kivonatok alapján döntenek a részvételről. A konferencián való részvétel ingyenes, amely tartalmazza a rendezvény ideje alatti ellátásokat is. A konferencia költségeit a Babeş–Bolyai Tudományegyetem az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja által finanszírozott, NTP-HHTDK-M-15-0005 azonosítószámú pályázatból fedezi, a díjakat a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet ajánlotta fel.

tovább...
 • 2017-02-06

BBTE a budapesti Educatio oktatási kiállításon

Ötödik alkalommal vesz részt a Babeș–Bolyai Tudományegyetem 2017. január 19–21. között Budapesten megszervezésre kerülő Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.   A külföldi egyetemek között foglalunk helyet és három napon keresztül tájékoztatjuk az érdeklődőket a felvételivel kapcsolatos információkról, oktatási kínálatról, kolozsvári egyetemista életről.   Részletek a kiállítás Facebook eseményén Weboldalán  

tovább...
 • 2017-01-16

Értékeld tanáraid oktatási tevékenységét!

Értékelt tanáraid oktatási tevékenységét az AcademicInfo (Http://academicinfo.ubbcluj.ro/info) oldalon!   Ha nappali tagozatos diák vagy 2017. január 13-ig tudod értékelni tanáraid, ha pedig távoktatáson vagy csökkentett látogatású képzésen tanulsz 2017. január 9-től január 20-ig töltheted ki az online értékelő űrlapokat.    Számít a véleményed! 

tovább...
 • 2017-01-06

Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram

Újra lehet jelentkezni a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramra a 2016-2017-es tanév 2. félévére. Bármelyik magyarországi akkreditált felsőoktatási intézmény, illetve számos Kárpát-medencei magyar oktatási nyelvű egyetem képzéseire jelentkezhetnek. Határidő: 2016. december 7. Részletek

tovább...
 • 2016-11-29

BBTE diákszenátori és diákképviselői választások

November 22-én időközi diákképviselő választásokat tartanak a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen.   Általános tudnivalók:   ♢ A diákok szavazásnál fel kell mutassák az egyetem által 2016/17‐os évre lepecsételt hallgatói igazolványt és személyi igazolványt/útlevelet. ♢ A szavazatot a Bizottság által előkészített szavazati cédulára adják le. ♢ A szavazásra 2016. november 22-én 9–17 óra között kerül sor minden Kar épületében.   Jelöltek:    • Társadalomtudományok: Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar, Szociológia és Szociális Munkás Kar és Pszichológia és Neveléstudományi Kar o Buryán Tünde   • Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar - 1 hely o Müller Erik Helyszín:   • Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar -  o 101-es terem előtt  

tovább...
 • 2016-11-22

A BBTE A LEGJOBB EGYETEM ROMÁNIÁBAN

Az Oktatási Minisztérium nemrég közölte az Egyetemi Metaranking 2016-os beszámolóját, amelyben összesen 20 egyetem került be a metarangsorba a Romániában található 92 aktív státusú és 4 felszámolás alatt álló felsőoktatási intézmény közül. Az egyetemi rangsorban a BBTE foglalja el az első helyet.    Részletek a BBTE főhonalpján. 

tovább...
 • 2016-11-17

VIII. Kommunikációs Napok

A BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet végzős hallgatóinak szervezésében 2016. december 9–10-én kerül sor a 8. Kommunikációs Napokra.  Program   Péntek 10:30-10:40 Megnyitó 10:40-12:00 Kukker.ro / Kicsi pénz, sok-sok stílus: a videós improvizáció elmélete és gyakorlata (beszélgetés és műhelymunka) / 101 terem 12:00-12:10 Szünet 12:10-13:00 Mihail Onaca / Curiosity never killed the cat (román nyelvű előadás) / 101 terem 13:00-13:10 Szünet 13:10-14:00 Elekes Levente / Question & Answer (román nyelvű beszélgetés) / 101 terem 14:00-15:30 Ebédszünet 15:30-16:20 TrollFoci / A humor mémgyára, avagy a mémgyár humorérzéke – beszélgetés a TrollFoci közösségi oldalt kezelő adminisztrátorokkal / 101 terem 16:20-16:30 Szünet 16:30-18:00 Grubisics Csaga és Benedek István / A szöveges bejegyzéseken túl- (audio)vizuális kommunikáció az online térben (műhelymunka) / 302 terem   Szombat 10:00-10:50 Csoma Nóra / Kultúra a ZUGvarban / 101 terem 10:50-11:00 Szünet 11:00-11:50 Gazda Emese és Kolumbán Antal / Az internet másik oldala. Lájkcunami, a dobbanó szív ihlette szerelem és cuki, cép cicák a Facebookon ♥ / 101 terem 11:50-12:00 Szünet 12:00-12:50 Erős Lóránt / A Google hírdetések játéktere / 101 terem 12:50-15:00 Ebédszünet 15:00-15:50 Guld Ádám / "Nem vagyok híres, csak sokan ismernek." - Mitől válnak egyre népszerűbbé az online média sztárjai? / 101 terem 15:50-16:00 Szünet 16:00-16:50 Makkai Júlia Anna és Könczei Zsolt / A Facebook-plakát mint kommunikációs stratégia / 101 terem 16:50-17:00 Szünet 17:00-17:50 Kádár Magor / Választási virálok / 101 terem 17:50-18:00 Szünet 18:00-18:50 Alumni beszélgetés / 302 terem 21:00 No Sugar koncert / Tranzit ház Kövess minket     

tovább...
 • 2016-10-26

ELŐADÁSTECHNIKA-KÉPZÉS: HOGYAN LEGYÜNK JÓ ELŐADÓK?

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozatának vezetősége két modulos képzést szervez az egyetem magyarul tanuló hallgatóinak előadástechnika témában. Tematikák: hogyan készüljünk fel a prezentációra, milyen egy jó előadás felépítése, a hallgatóság aktivizálása stb.                   Képzők:  dr. Kádár Magor egyetemi docens, kommunikációs szakember, BBTE és a Terranova Képzési Központ trénere Benedek István doktorandusz, kommunikációs szakember, a Terranova Képzési Központ trénere   1.modul: Előadástechnikák elsajátítása                                                                                 Időpont: 2016. október 22–23.                                                                                                Helyszín: Nagybár (Hunyad megye, Nagybári Központ)   2.modul: A résztvevők kedvenc témájának közérthető bemutatása és értékelése                          Időpont: 2016. november 16–17.                                                                                             Helyszín: Kolozsvár, a BBTE Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karának új épülete, Minerilor/Bányász utca, 85 szám (a volt Topaz szálloda).   A legjobb előadók a 2017. március 10–11-én, a képzés sorozat harmadik fordulójaként sorra kerülő Interdiszciplináris tehetségfórumon jutalomban részesülnek!   Ingyenes a részvétel (a szállást, utazást és étkezést állják a szervezők) mindkét képzésen, ezért a helyek száma korlátozott!    Jelentkezés

tovább...
 • 2016-10-10

Első féléves órarend

A 2016–2017-es tanév első félévének órarendje elérhető a Kommunikáció, közkapcsolatok és reklám Intézet honlapján, ezen a linken.  Az órarend tartalmazza egyaránt az alapképzéses és mesterképzéses évfolyamok óráit. 

tovább...
 • 2016-10-01